woensdag 3 februari 2016

Ans Markus - "Als ik jou was" in Museum de Fundatie in Zwolle

Ik heb gisteren een prachtige tentoonstelling van Ans Markus in Museum de Fundatie gezien.

Van Ans Markus zijn de schilderijen van de vrouwen met de windsels over het algemeen wel bekend. In De Fundatie hangt momenteel ook veel nieuw, in ieder geval voor mij, onbekend werk maar onmiskenbaar allemaal even prachtig!
Omdat ik de foto's met mijn telefoon genomen heb is de kwaliteit wat minder. Excuses hiervoor.

Tussen 2013 en 2015 schilderde Ans Markus jeugdportretten van o.a. Vincent van Gogh, Frida Kahlo en Egon Schiele. Daarbij stelde zij zich de vraag of deze kustenaars al in hun jeugd konden bevroeden wat zij met hun kunst teweeg zouden brengen.

Uiteraard is dit maar een hele summiere selectie van al het moois dat er hangt van Ans.
In Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe is het tweede deel van de expositie ondergebracht. De tentoonstelling is nog t/m 17 april 2016 te bewonderen. Wat mij betreft een aanrader!

4 opmerkingen:

 1. Heel interessant lijkt mij. Ik las dat ze heel ander werk maakt tegenwoordig. Ik ga toch proberen er eens heen te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hannie, het is met de trein goed te doen vanuit Eindhoven. Je hoeft alleen maar in Utrecht over te stappen. Ik ben ook in een dag op en neer geweest met de trein.

   Verwijderen
 2. Ik heb het op mijn verlanglijstje gezet. Mischien lukt het om in april nog even te gaan kijken. Alvast bedankt voor de foto's. Hebben we toch al een kleine indruk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel voor de tip. Zwolle is vanuit de Achterhoek zeer goed te doen, dus ik ga er naar toe. Maar allereerst richting Drachten.

  BeantwoordenVerwijderen