zondag 13 december 2015

Kerstkaarten 2015

Op de heetste dag van het jaar heb ik mijn kerstkaarten al gemaakt. Ik had inspiratie en zin om er wat mee te doen. Ik was van de zomer volop aan het experimenteren met breakdownprinten. Ik ben begonnen met breakdownprinten door gebruik te maken van sjablonen.

Voor mijn kerstkaarten gebruikte ik een sjabloon van sneeuwsterren.
Uit de grote breakdownprintlappen knipte ik mooie stukjes stof en plakte die op kaarten van de  Action en de witte boekhandel.
Op de heetste dag heb ik op die lapjes en kaarten met hetzelfde sjabloon een nieuwe laag sneeuwvlokken aangebracht door te sjabloneren met acrylverf. Soms strooide ik voor het kersteffect (Haha, dit allemaal al in juli he) wat glitters door de verf. Zo ontstond al een mooie gelaagdheid.

Tot mijn grote verrassing kwam ik onlangs bij een tuincentrum prachtig sneeuwsterrenband tegen. Het band was wat aan de prijzige kant en heb thuis geprobeerd of ik hetzelfde effect na kon maken op organza. ik probeerde het met verf en met modeling paste. Het resultaat was niet naar mijn zin. Een screen had beter gewerk. Vanwege allerlei andere bezigheden zag ik geen kans meer dat nog te maken. Ik ben toch maar voor het band gegaan. Wat glitters van sneeuwsterren complementeerden mijn kaarten. Met het volgende resultaat:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten